Šarm računovodstva, revizije i konsaltinga

27.04.2016. godine
By: Amela Zahirović

Računovodstvo, revizija, konsalting… Kada čujemo ove riječi prva asocijacija je brojevi, strogoća, težak rad, ali kada posjetite Chronos steknete potpuno drugačiji utisak. Od samog ulaska u malu kancelariju počinjete osjećati toplinu i vedar duh uz produktivan tim od sedam radnica težak posao se pretvara u pravo zadovoljstvo.

Chronos doo Zenica pruža usluge ustrojavanja, organizovanja i vođenja knjigovodstva i računovodstva. Također, bavi se poslovnim savjetovanjem sa ili bez računovodstvenih usluga.

„Znanje je moć koje ruši sve barijere“, kazale su radnice Chronosa zbog toga veliki dio svojih prihoda usmjeravaju u educiranje zaposlenika. Svoju poslovnu priču su započele prije trinaest godina sa jako malo novčanih sredstava, ali čak i tad su odvajale dio za edukaciju. Zato, kako kažu, danas i važe za uspiješnog poslodavca sa velikim brojem zadovoljnih klijenata.

Grupa sedam entuzijastičnih žena zna koliko je težak sam početak osnivanja i pokretanja samostalnog biznisa, zato su uvijek spremne pomoći svojim savjetima i uputama. Tako, na web stranici Chronos-a www.chronos.ba možete pronaći besplatne savjete za mnoga pitanja iz oblasti rada i zapošljavanja. Pitanja koja najviše muče osobe koje pokreću vlastiti biznis i osobe koje sklapaju ugovore o djelu su:

  • Kako registrovati obrt?
  • Koliko traje proces registracije obrta i koliko košta?
  • Kada se sklapa ugovor o djelu i na koji način?
  • Da li je potrebno plaćati porez na zaključen ugovor o djelu? I Sl. Pitanja.

Dokaz tome da uvijek na postavljeno pitanje možete dobiti i adekvatan i potpuno besplatan odgovor je post iz 2015 godine “Kako registrovati obrt, koliko traje proces i koliko košta?” sa 968 pitanja i odgovora i skoro 22 000 pregleda. Sličan broj pregleda oko 20 500 imao je i post vezan za sklapanje ugovora o djelu sa 346 pitanja i odgovora.

Pored pružanja sigurnosti, te ugodne radne atmosfere svojim radnicama i pružanja usluga visoke kvalitete klijentima sa jedne strane, Chronos sa druge strane bavi se i pružanjem usluga edukacije sticanje praktičnih znanja iz ekonomske oblasti. Riječ je o online edukaciji, a kako su u Chronosu uvijek spremni pružiti potrebnu pomoć onima kojima je najpotrebnije, tako za nezaposlene osobe ova edukacija se plaća uz 10% popusta.

Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti putem oficjelne stranice http://chronos.ba/ i stranice za edukacije http://edukacija.chronos.ba/.