Broj 1 u Bosni i Hercegovini za proizvodnju, distribuciju i servis kranova, ali i kada je riječ o zadržavanju mladih osoba na radu nakon stručnog osposobljavanja – Upoznajte firmu FINING

Tuzla, 27.04.2016. godine
By: Amela Zahirović

Nedavno, Služba za zapošljavanje TK dobila je obavijest o prijemu dva radnika u radni odnos od firme FINING iz Gračanice.

Ovo je pokazatelj pozitivnog korištenja subvencije za poticanje zapošljavanja Federalnog zavoda odnosno Službe za zapošljavanje. Radnici su zadržani na radnom mjestu i nakon što su im istekli ugovori o subvencioniranju zapošljavanja preko Programa sticanja prvog radnog iskustva koji je finansirao i realizovao Federalni zavod za zapošljavanje u suradnji sa Službom za zapošljavanje TK.

phoca_thumb_l_image-f8501ef10265f3195be0f23fe20daf3a59c461d28b61437211e349513839d10b-vFINING d.o.o. Gračanica bavi se proizvodnjom i distribucijom kranova i opreme za kranove, rezervnih dijelova, zatim vrši popravak, servis, održavanje, remont i modernizaciju kranova svih proizvođača i godina izrade. Pozitivno posluju već četrnaest godina.

Firma je generalni zastupnik najveće firme za industrijske kranove u svijetu njemačkog Demag cranes&Components kao i najveće firme za lučke kranove u svijetu njemačkog Gottwald port tehnology.

U ponudi imaju i vlastitu proizvodnju uređaja za reciklažu betona – reciklatora. Pored cijelog teritorija Bosne i Hercegovine, firma FINING d.o.o. je isporučivala kranove i na područje Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije što potvrđuje izražen kvalitet rada.

Zapošljavanja na pomenuti način su pokazatelj da kompanije koje uspješno posluju, nakon što prepoznaju kvalitet radnika naprave prostor za njegovo zadržavanje na radnom mjestu i nakon stručne obuke. Tako Služba ima dugogodišnju saradnju sa firmom FINING, te je nakon subvencioniranja zapošljavanja od strane Službe do sada FINING zadržao 10 radnika, a Služba se nada da neće na tome stati.