Poziv studentima na besplatni jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima

Humanity in Action BiH objavio je pozive za prijave studenata na jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima u Amsterdamu, Kopenhagenu ili Sarajevu, a koji će se održati od 7. juna do 3. jula 2019. godine i John Lewis Fellowship u Atlanti (SAD) koji će se održati od 1. do 31. jula 2019. godine.

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente dodiplomskog i master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Iz Humanity in Action BiH ističu da se interdisciplinarni ljetni programi svake godine istovremeno održavaju u sedam gradova i okupljaju preko 150 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 10. februara 2019. godine putem ONLINE APLIKACIJE, a sve troškove učešća u programima snosi organizator.

Za sva dodatna pitanja i informacije posjetiti Facebook stranicu Humanity in Action BiH ili poslati e-mail na bosnia@humanityinaction.org.

izvor: hocu.ba