Počela rekonstrukcija Biroa Gradačac

Tuzla, 04.04.2016. godine
By: Amela Zahirović

Služba za zapošljavanje TK u suradnji sa Projektom zapošljavanja mladih – YEP odnosno njemačkom konsultantskom kućom GOPA Sarajevo danas je započela rekonstrukciju Biroa Gradačac.

img_0227Cilj rekonstrukcije jeste unapređenje kvalitete pružanja usluga, a u skladu sa  implementacijom Reformskog paketa. U septembru 2015. godine Služba za zapošljavanje TK i GOPA potpisali su Memorandum o suradnji, a u martu 2016. godine Ugovor o realizaciji Reformskog paketa. Reformski paket podrazumijeva uvođenje novog načina rada u biroima za zapošljavanje i približavanje evropskim standardima. Novi način rada će odvojiti administrativne od savjetodavnih usluga, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga. Kako bi reforma bila moguća, pored educiranja ljudskih resursa, potrebno je prilagoditi i fizički prostor.

Planirana je izgradnja šalter sale, kancelarija za savjetovanja, sale za sastanke i grupna savjetovanja, te info zone. Prilagođavanje prostora novim uslovima rada započinje u Birou Gradačac, ali će pozitivna praksa da se prenese i u druge biroe na području Kantona.

Završetak radova očekuje se za dvadeset dana od kada će Biro Gradačac ponovo biti u funkciji i na usluzi građanima. Trenutno Biro djeluje na drugoj lokaciji u prostorijama Gradačačkog sajma. Reformske promjene podržava Švicarska ambasada u BiH.