Održan sastanak voditelja klubova za traženje posla

Tuzla, 03.06.2016. godine
By: Amela Zahirović

Voditelji klubova za traženje posla Tuzla, Lukavac, Kalesija i Živinice učestvovali su na dvodnevnom sastanku mreže klubova za traženje posla BiH. Sastanak je održan 02. i 03. juna 2016. godine u Sarajevu u prostorijama Biznis inkubatora Networks.

Cilj sastanka bio je kontinuirano unapređenje metodologije rada, a u skladu sa iskustvima terena, te obuka voditelja za kvalitetnije određivanje ciljeva zapošljavanja, profiliranje vještina nezaposlenih i povezivanje sa mogućnostima objavljivanja informacija o tržištu rada na portalu Berzarada.ba koje prikupljaju kolege iz CISO centara, savjetodavci i zainteresovani pojedinci.

Službe za zapošljavanje u BiH, tako i Služba za zapošljavanje TK već više od 4 godine provode aktivnosti u Klubu za traženje posla koji su uvrstili u program aktivnih mjera zapošljavanja. Aktivnosti realizuju uz podršku Projekta zapošljavanja mladih – YEP i Vlade Švicarske.

U periodu održavanja sastanka voditelja Švicarska je obilježavala 20-u godišnjicu saradnje u BiH, tako se sastanku pridružila i visoka delegacija Švicarske u sastavu sa Elisabeth von Capeller, ambasadorica i direktorica odjela za saradnju sa Istočnom Evropom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) švicarskog Saveznog ministarstva vanjskih poslova i Martin Saladin, direktor odjela za globalnu saradnju Državnog sekretarijata za ekonomske odnose (SECO) švicarskog Saveznog ministarstva za ekonomske odnose, obrazovanje i istraživanje.

Obuku za voditelje vodio je Saša Niklanovič iz Slovenije koji ima višegodišnje iskustvo na području karijerne orijentacije i politika zapošljavanja. Učesnici su prije početka obuke obišli Biznis inkubator Networks kako bi se upoznali sa jednim od novih koncepata poslovanja u BiH, a nakon obuke su priustvovali dobrotvornom koncertu u Domu mladih u Skenderiji, a koji je održavan u okviru obilježavanja 20 godina Švicarske saradnje u BiH.

FOTO: Yep.ba