Mladima u Tuzli prezentovan YEP Inkubator poslovnih ideja

U prostorijama Službe za zapošljavanje TK – Biroa Tuzla danas je održan Info dan, odnosno prezentacija programa podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Predstavnik Projekta zapošljavanja mladih YEP Dženan Trbić, zainteresovanim osobama detaljno je pojasnio šta je svrha programa, zatim ih upoznao sa realizacijom programa odnosno kako će biti proveden, na koji način YEP daje podršku budućim poduzetnicima, načinom prijave i ostalim pitanjama vezanim za ovaj program.

Prisutni su imali priliku postaviti pitanje vezano za program, iznijeti ukratko svoje ideje, tačnije ono čime bi se mogli baviti u budućnosti.

yep inkubator info dan tuzla 3

Kroz YEP Inkubator poslovnih ideja, učesnicima će se osigurati podrška u vidu jačanja ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoja modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničke implementacije proizvoda i/ili usluga, te mentorstva u registriranju i razvoju posla. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje poslove/biznis planove predstaviti stručnoj komisiji.

Kada je u pitanju Tuzla, prijave za učešće u ovom programu moguće je predati do 11.05.2018. Prijavni obrazac se može preuzeti OVDJE ili u Pisarnici Grada Tuzla na adresi Grad Tuzla – Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Ulica ZAVNOBiH-a broj 11, Tuzla.

yep inkubator info dan tuzla 2

Grad Tuzla jedna je od 33 lokalne zajednice sa kojima je Projekat zapošljavanja mladih YEP uspostavio saradnju na implementaciji aktivnosti u okviru Inkubatora poslovnih ideja kako bi se uz podršku YEP-a, općina i službi za zapošljavanje ohrabrili mladi da preduzmu korake ka uspostavi vlastitih biznisa i na taj način riješili svoj status, ali i doprinijeli ekonomskom razvoju.

yep inkubator info dan tuzla 4