Mladi nezaposleni u Lukavcu dobili Klub za traženje posla

Mladi nezaposleni u Lukavcu dobili Klub za traženje posla

Tuzla, 03.03.2016.
By: Amela Zahirović

Služba za zapošljavanje TK u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih – YEP juče je pokrenula rad Kluba za traženje posla u Lukavcu.

U okviru mjera aktivne politike zapošljavanja Služba za zapošljavanje već 4 godine realizuje aktivnosti pružanja kontinuirane pomoću u traženju posla za mlade u Klubovima za traženje posla. Pri Službi za zapošljavanje TK djeluju četiri kluba za traženje posla i to u Tuzli, Kalesiji, Živinicama, te od marta 2016. godine i u Lukavcu.

Klub za traženje posla priprema mlade nezaposlene da na najbolji način odgovore zahtjevima poslodavaca. Nezaposleni u Klubu kroz interaktivan rad usvajaju osnove poslovne komunikacije, uviđaju značaj timskog rada i grupne podrške u traženju posla.

Klubu za traženje posla u Lukavcu juče se priključilo 11 mladih ljudi koji će kroz trosedmičnu obuku steći znanja i vještine relevantne za traženje posla, a koje će dodatno uticati na njihovo samopouzdanje i motivaciju.

Podršku Službi za zapošljavanje TK u realizaciji programa rada klubova pruža Ambasada Švajcarske kroz Projekat zapošljavanja mladih – YEP, a koji implementira njemačka kompanija GOPA.