Klubovi za traženje posla Tuzla i Kalesija među najuspješnijima u FBiH

U okviru četvrtog Foruma službi zapošljavanja koji je održan prošle sedmice u Sarajevu, dodijeljena su priznanja najuspješnijim Klubovima za traženje posla u 2017. godini.

Tako je u Federaciji BiH, najuspješnijim klubom proglašen Klub za traženje posla Tuzla, drugo mjesto je zauzeo Novi Travnik, a treće mjesto je pripalo Klubu za traženje posla Kalesija.

priznanje klubu za trazenje posla tuzla 1

priznanje klubu za trazenje posla kalesija 1

Prvo mjesto u RS-u zauzeo je Klub za traženje posla iz Gradiške, drugo mjesto Klub iz Dervente te treće iz Srbca, dok je najviše učesnika u Klubu iz Nevesinja.

U priznanju se navodi da je Klub za traženje posla Tuzla zapravo klub sa najvećim brojem učesnika u FBiH u 2017. godini i najaktivnijim članovima u FBiH.

Klubovi su rangirani po aktivnostima koje su provođene, broju učesnika, poslanih prijava poslodavcima, kao i broju mladih osoba koje su dobile zaposlenje putem Kluba.

Treba reći, da u klubovima za traženje posla koji, kada je u pitanju Služba za zapošljavanje TK postoje u Tuzli, Kalesiji, Lukavcu, Banovićima i Gradačcu, redovno se održavaju radionice, a učesnici kroz praktičan rad uče o tome kako napisati kvalitetan CV, zatim prijavu za posao, ali se i pripremaju za eventualan razgovor sa poslodavcem.

Klub za traženje posla je aktivna mjera koja je razvijena uz podršku Vlade Švicarske u okviru Projekta YEP, a cilj joj je pružiti podršku dugoročno nezaposlenim mladim osobama u aktivnom traženju posla. Putem mreže klubova u kojoj se nalazi 23 aktivna kluba, podršku je u proteklom periodu dobilo blizu 8.000 mladih, od čega se oko 4.000 njih zaposlilo.

Rezimiranje rezultata i aktivnosti

Pored priznanja za najefikasnije Klubove za traženje posla, na Forumu službi zapošljavanja, rezimirani su projektni rezultati i aktivnosti, te izneseni planovi za naredni period kad je u pitanju reforma javnih službi za zapošljavanje pri čemu treba istaći da je reforma javnih službi obuhvatila sve javne službe za zapošljavanje u BiH.

Priznanje za direktora Službe za zapošljavanje TK

Projekat zapošljavanja mladih uz podršku Vlade Švicarske dodijelio je priznanje Senadu Muhamedbegoviću, direktoru Službe za zapošljavanje TK za izuzetan doprinos razvoju infrastrukture i usluga naše Službe u 2017. godini.

priznanje direktoru sluzbe 1