Završen drugi modul treninga zaposlenika službi/zavoda za zapošljavanje Bosne i Hercegovine u saradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje

Održan je drugi modul obuke za trenere javnih službi/zavoda za zapošljavanje BiH u periodu od 9. do 13. decembra 2019. godine. Program obuke organizovao je Federalni zavod za zapošljavanje u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a uz podršku Projekta zapošljavanja mladih YEP.

Cilj treninga je razviti i nadograditi postojeća znanja, vještine i kompetencije zaposlenika javnih službi za zapošljavanje u BiH radi još učinkovitijeg obavljanje poslova internih trenera, a sve u skladu sa potrebama zaposlenika, tržišta rada i klijenata (nezaposlenih osoba i poslodavaca). Ovo predstavlja još jedan korak prema razvoju sistema u službama/zavodima u BiH koji bi trebao povezati obuku kao funkciju upravljanja ljudskim potencijalima sa drugim funkcijama upravljanja ljudskim potencijalima kao što su: certificiranje, razvoj karijere, unapređenje znanja i vještina i pripremanja za nove izazove u provođenju reforme javnih službi za zapošljavanje.

Završni, treći modul navedene obuke planiran je za sredinu januara 2020. godine.