YEP Inkubator poslovnih ideja: Potpisani ugovori sa korisnicima u Kladnju

Danas su u Kladnju potpisani ugovori o podršci korisnicima koji su prošli kroz aktivnosti YEP Inkubatora poslovnih ideja i zadovoljii uslove propisane Javnim pozivom za učešće za podršku u pokretanju i unaprjeđenju poslovnih ideja.

Općina Kladanj i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, su početkom januara raspisali javni poziv kojim su pozvane sve zainteresirane osobe na području Kladnja da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Kroz Inkubator, YEP i Općina Kladanj učesnicima su osiguravali podršku u jačanju poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji te mentorstvo u registriranju i razvoju biznisa.

Proces je podrazumijevao da u konačnici, na kraju procesa inkubacije, polaznici svoje poslovne ideje predstave stručnoj komisiji a nakon čega je poslovnim poduhvatima koji su dobili pozitivnu ocjenu ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba. Proces nije na ovome završen jer će učesnici biti i nadalje pažljivo praćeni kako bi se osigurala održivost njihovih biznisa.

(Izvor: yep.ba)