Voditelji klubova za traženje posla iz BiH razmijenili radna iskustva iz prve polovine 2017. godine

Voditelji klubova za traženje posla/savjetodavci javnih službi za zapošljavanje sa područja Tuzlanskog kantona učestvovali su na dvodnevnoj radionici voditelja klubova BiH 25. i 26. maja u Mostaru.

Učesnici su u toku radionice razmijenili pozitivna i negativna iskustva u radu iz prve polovine 2017. godine, a sve u cilju unapređenja programa rada klubova za traženje posla.

Jedan od najvažnijih prijedloga i zaključaka do kojih su došli voditelji klubova/savjetodavci govori o potrebi upoznavanja i što češći susret sa menadžerima za razvoj ljudskih resursa/HR menadžerima firmi sa kojima surađuju. Suradnja sa HR menadžerima pružila bi uvid u politiku zapošljavanja firme i pomogla pri pripremi kandidata u klubu za predstavljanje poslodavcu.

Na navedenoj radionici voditelji su imali priliku upoznati HR menadžere tri velike kompanije u BiH, Unicredit Banke, ATACO-a i Razvojne agencije REDAH od kojih su dobili mnogo korisnih savjeta za unapređenje svog savjetodavnog rada.

Korisnici usluga Službe za zapošljavanje TK imaju mogućnost uključiti se u klubove za traženje posla u općinskim biroima Tuzla, Kalesija, Banovići i Lukavac, ali Služba planira u skorijem vremenu omogućiti pristup klubu i u drugim općinama TK.

Radionica je održana u organizaciji Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih – YEP.