VD SADJE: Poziv zaiteresovanim kandidatima za rad u Sloveniji i zemljama EU

Firma VD SADJE doo Kopar poziva sve zainteresovane radnike i radnice za rad u Sloveniji, a samim tim preko iste firme i za rad u zemljama Evropske unije to jeste Schengena, a na radilištima poslovnih partnera firme.

Na oglas se mogu javiti sve zdrave osobe do 50 godina starosti, sa svojim kvalifikacijama.

Osobe koje imaju kvalifikacije u građevinskoj djelatnosti, kao i nekvalifikovani radnici za rad u građevinarstvu. Kvalifikovani radnici dužni su pokazati dokumentaciju, a za nekvalifikovane firma će organizovati obuku u BiH za neka od građevinskih zanimanja.

Poziv važi i za radnike metalske struke prema istim uslovima kao za građevinske radnike.

Postoji potražnja i za ženskim osobljem sa i bez kvalifikacija za rad na poslovima čišćenja novosagrađenih objekata, maksimalne starosne dobi do 40 godina.

Svi koji se prijave na oglas ne snose nikakve troškove osim odlaska u Sarajevo po dobijanje poslovne vize i odlasla do Slovenije, ali i za ovu vrstu troškova, s obzirom na situaciju u društvu, firma će finansirati za one koji nisu u mogućnosti sami finansirati, a radnik će izvršiti povrat po početku rada.

Sve osobe koje se prijave na rad dužni su da se odjave sa evidencije biroa za zapošljavanje, ukoliko su prijavljeni, s obzirom da će po dolasku u Sloveniju svi biti prijavljeni, a spisak primljenih radnika firma će dostaviti općinskim biroima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini zbog evidentiranja svojih građana.

Svaki zaposleni u firmi u Sloveniji ostvaruje svoja prava po zakonima Slovenije bez obzira u kojoj državi radi, na terenu u sklopu Evropske unije, jedina je razlika između rada u Sloveniji i ostalih država Evropske unije gdje bi izvodili radove je u visini primanja.

Smještaj zaposlenih obezbjeđuje se u državi gdje se izvode radovi koje obezbjeđuje domaći partner.

Svi zainteresovani kandidati potrebno je što ranije da se jave da firma može obezbijediti radne dozvole.

Prijave na oglas možete slati putem e-mail adrese: vdsadje.kopar@gmail.com ili putem pošte na adresu: Šeste Bosanske Brigade 9, 75000 Tuzla.

Oglas ostaje otvoren do 31.3.2021. godine.