Uskoro 45 novih radnih mjesta u tekstilnoj industriji

Tuzla, 27.04.2016. godine
By: Amela Zahirović

Predstavnici Službe za zapošljavanje TK danas su ugostili predstavnike dvije proizvodne modne kuće Torre Nova i Kula iz Gradačca. Bilo je riječi o ponudi i potražnji na tržištu i novom zapošljavanju koje u skorijem periodu planira jedna od ovih kompanija.

Novoosnovana kompanija Torre Nova doo Gradačac bavi se proizvodnjom tekstilne konfekcije za inostrano tržište. Proizvođač je i pojedinih svjetskih modnih brendova.

Ne samo da proizvode modne komade za svjetsko tržište, već i način rada, mjesto i tehnička oprema prilagođeni su i uspostavljeni po evropskim standardima. Trenutno zapošljavaju 50 radnika, a u skorijem periodu planiraju zaposliti dodatnih 45.

Torre Nova ima jako dobru suradnju sa domaćim konfekcijskim kućama, tako su prvih 50 zaposlenika pripremali za rad u Industriji modne konfekcije Kula doo Gradačac. Dugogodišnja tradicija i kvalitet Kulinih proizvoda pružili su kvalitetnu obuku i osigurali nastavak suradnje ove dvije modne kuće.

Cilj Torre Nova je da u novu 2017. godinu uđe sa 250 radnika, što je dobar znak da će biti još novih mogućnosti za nezaposlene osobe koje vole modu i koje su se obrazovale na polju krojenja i šivenja.

O ovome ćemo još pisati…