UHD Bosanske rukotvorine/BHcrafts: POZIV ZA OBUKU

UHD Bosanske rukotvorine/BHcrafts organizuje Naprednu obuku u tradicionalnim vještinama ručnog rada, kao i obuku o Socijalnom poduzetništvu u sklopu projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat “Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Pozivamo žene, sa područja grada Tuzla i okoline, kao i Opštine Vlasenica i okoline, nezaposlene, slabijeg imovinskog stanja i sve ostale zainteresirane, za pohađanje obuke naprednih tehnika pletenja i heklanja, nakon koje slijedi obuka o socijalnom poduzetništvu i razvoju malog biznisa, kako bi iskoristile svoje novostečeno znanje i vještine u svrhu sticanja prihoda, da se prijave:

  • lično, u tuzlanski ured BHcrafts-a (Izeta Sarajlića 5, Tuzla)
  • na brojeve telefona 033.551.535  / 035.314.460
  • ili u inbox naše BHcrafts Facebook stranice: https://www.facebook.com/BHcrafts/

Poziv ostaje otvoren do 31. januara 2019. godine.

Kroz aktivnosti projekta Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju u trajanju od 5 mjeseci (januar – maj 2019) cilj nam je, kroz neformalne obuke, očuvati tradiciju i kulturnu baštinu naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, obučiti žene Tuzle i Vlasenice u razvoju malog biznisa te ih osnažiti u zajedničkim naporima prevazilaženja ekonomskih neprilika kroz ostvarivanje radnog angažmana i sticanje prihoda.

Prioritet imaju žene sa već postojećim vještinama pletenja i heklanja, kako bi se njihove vještine dodatno unaprijedile.

Obuka je besplatna sa obezbijeđenim prevozom i ostalim logističkim potrebama, tokom trajanja obuke. Obuka se planira realizovati tokom marta 2019. godine, u Tuzli i Vlasenici.

Očekujemo vaše prijave!
Bosanske rukotvorine/BHcrafts