Udruženje Amica Educa poziva nezaposlene žene da učestvuju u projektu „OsnaŽena–aktivna na tržištu rada”

Udruženje “Amica Educa“ poziva dugotrajno nezaposlene žene dobi od 30 do 45 godina, svih nivoa obrazovanja, evidentirane u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona da učestvuju u projektu.

Učešće na projektu uključuje:
12 treninga „Digitalnog opismenjavanja“ koji će osposobiti polaznice za samostalno korištenje računara i naučiti ih osnovama informacionih tehnologija: Windows 7, Word 2010 i Internet-a.

12 treninga „Poslovnih vještina” koji će osposobiti učesnice za aktivno traženje posla i/ili razvijanje svojih poslovnih ideja.

12 edukativnih radionica „Lične vještine“ koje će biti usmjerene na jačanje svijesti o vlastitim vještinama, kapacitetima i potencijalu, te na unapređenju komunikacijskih i prezentacijskih sposobnosti i rodne osviještenosti.

Intervjuiranje i selekcija polaznica će se odvijati tokom februara 2019. godine, a početak radionica/treninga od 15. marta 2019. godine. Od polaznica se očekuje redovno pohađanje treninga i radionica koje se odvijaju od marta do juna, jednom sedmično.

Po završetku treninga i radionica polaznice će pored stečenog znanja i vještina za aktiviranje na tržištu rada dobiti certifikate izdate od strane Udruženja Amica Educa, Centra za edukaciju i obrazovanje i Erazmo – Centra za promociju cjeloživotnog učenja.

Treninzi i edukacije su besplatni. Troškovi autobuskog prijevoza će biti refundirani za učesnice čije je mjesto stanovanja izvan Grada Tuzle. Prednost pri odabiru učesnica za učešće u projektu će imati osobe sa srednjom stručnom spremom.

Broj učesnica je ograničen na 12.

Više informacija oko učešća u projektu zainteresirane mogu dobiti u Udruženju Amica Educa na kontakt telefon: 035 248 912