Tuzlanski kanton dobio prvi hotel sa 5 zvjezdica i 28 zaposlenih mladih ljudi

28.04.2016. godine
By: Amela Zahirović

Jedna od uspješnijih kompanija sa područja Tuzlanskog kantona Vega – mix doo Živinice danas je otvorila i svoj hotel. Hotel President je nakon skoro 4 godine izgradnje i uređenja otvorio svoja vrata za buduće posjetioce.

Vega – mix d.o.o. je jedan od proizvodjača brendiranog začina Vegamix, pored toga jedan su od istaknutih zastupnika u prodaji soli Solane d.d. Tuzla. Od male firme sa početnim kapitalom od 2000 KM za 20 godina uspiješnog poslovanja Vega – mix je dostigao kapital od 9 miliona KM.

Službu za zapošljavanje posebno raduje kontinuitet i pozitivan imidž koji prati Vega – mix kada je riječ o zapošljavanju. Trenutno kompanija zapošljava 70 radnika od kojih je 28 zaposleno u novoizgrađenom hotelu.

President nudi kapacitet za grupe od oko 80 osoba, 14 soba, predsjednički apartman, kongresna sala, vrhunski SPA centar, ugodan restoran, ljubazno osoblje i ugodnu atmosferu. Hotel je dobio impresivan izgled zbog mnogo uloženog truda, novca i rada. „Mi smo kreatori novih vrijednosti, ulažemo u nove tehnologije, pratimo trendove, a pri izgradni hotela posebno smo poštovali ekološke standarde“, kazala je finansijska direktorica Vega – mixa, Samra Omić Zoletić.