Sisecam Soda Lukavac: Diplomirani inženjer mašinstva – 1 izvršilac

Şişecam je jedan od najvećih globalnih investitora u Bosni i Hercegovini. Vodeći se proizvodnom politikom utemeljenoj na visokim performansama kao i konstanom razvoju. Şişecam je u okviru svojih inostranih ulaganja, svoje prvo ulaganje u Bosni i Hercegovini ostvario kupovinom Fabrike Sode Lukavac u procesu privatizacije 2006. godine. Društvo Şişecam posluje na 4 kontinenta, u 14 država, ima 44 fabrike i zapošljava skoro 22.000 radnika. Ostvaruje prodaju u više od 150 zemalja u svijetu. Şişecam u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Turskoj ostvaruje ukupnu godišnju proizvodnju od 2,2 miliona tona sode. Şişecam je četvrti najveći proizvođač sode u Evropi, a osmi u svijetu.

Sisecam soda Lukavac d.o.o. je jedna od najuspješnijih privatizacija u Bosni i Hercegovini, i dobitnik je nagrada za “Najuspješnijeg stranog investitora” izdate od strane Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), dobitnik prestižne “Silver Stamp” nagrade kao rezultat mnogobrojnih uspješnih aktivnosti. Sisecam soda Lukavac d.o.o. u okviru tradicionalnog izbora 100 najvećih u BiH u organizaciji Poslovnih novina dugi niz godina zauzima vodeće pozicije za: „Velika preduzeća po ukupnom prihodu”, „Velika preduzeća po izvozu” i „Velika preduzeća po neto dobiti”.

Zajednica, koja opskrbljuje veliku većinu svojih sirovina iz zemlje i izvozi cjelokupnu proizvodnju u inostranstvo, predstavlja dodatnu vrijednost za privredu Bosne i Hercegovine. Tri osnovna proizvoda su teška soda, laka soda i soda bikarbona koji se koriste kao sirovine za industrijsku proizvodnju stakla i deterdženata, kao i proizvodnju hemijskih supstanci, tekstila, sistema za preradu vode, te u sektorima hrane i hrane za životinje.

Traže kandidata koji će biti dio kompanije na sljedećoj poziciji:

 • Projekt inženjer

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

 • Diplomirani inženjer mašinstva;
 • Položen stručni ispit;
 • Minimalno 5 godina iskustva u struci;
 • Obavezno poznavanje engleskog jezika;
 • Poznavanje rada na računaru: Profesionalno poznavanje AutoCAD, MS Office paket (Excel, Word, Powerpoint, MS Project), ostale vještine su poželjne;
 • Položen ispit za zavarivanje;
 • Umijeće organiziranja, komuniciranja i planiranja;
 • Samoinicijativa.

Poslodavac nudi:

 • izazovno okruženje;
 • mogućnost izgradnje zavidne karijere;
 • fleksibilne beneficije koje se temelje na vještinama kandidata.

Ako mislite da ispunjavate potrebne uslove za zasnivanje radnog odnosa na navedenom radnom mjestu, imate adekvatna stručna znanja, spremni ste za dinamičan i odgovoran posao, dodatna stručna usavršavanja, stimulacije i profesionalan razvoj dostavite svoj CV elektronski putem linka u nastavku: https://career5.successfactors.eu/sfcareer/jobreqcareerpvt?jobId=4559&company=SisecamP&st=7D8DDBF9C166A84DA0650B7B2F8D97A194BA5705

Vaše prijave možete dostaviti i poštom na adresu:

Sisecam Soda Lukavac doo

Prva Ulica br.1

75300 Lukavac,

Tuzlanski kanton, BiH

Oglas je objavljen 9.11.2021. godine i ostaje otvoren 10 dana od dana objavljivanja.