Reformski proces: Održan redovan sastanak tima u novim prostorijama Općinskog Biroa za zapošljavanje u Sapni

Menadžment Službe za zapošljavanje i njemačke konsultantske kuće GOPA Predstavništvo u BiH održali su redovan radni sastanak u novim prostorijama Općinskog Biroa u Sapni.

Teme sastanka bile su:

  1. Sumiranje dosadašnjih rezultata u okviru reformskog procesa i
  2. Predstavljanje rezultata i smjernica za dalju realizaciju poduzetničkog programa.

Cilj održavanja sastanka u Općinskom Birou u Sapni, pored sumiranja rezultata i dogovora za nastavak saradnje, bio je i svečani obilazak novih prostorije Biroa, a koje su početkom 2020. godine u okviru Reforme i podrške Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) prilagođene novom sistemu rada.

Služba za zapošljavanje TK jedna je od prvih Službi u BiH koja je pokrenula proces promjene rada, te je i jedna od prvih Službi, ali i institucija kojoj su predstavnici GOPA-e na današnjem sastanku predstavili i uručili knjigu “Tehnike i metode rada savremenih javnih službi za zapošljavanje”. Knjiga predstavlja integralni praktikum koji obrađuje područje procesa, metodologija i alata u radu javnih službi za zapošljavanje kojima se u svakodnevnom radu mogu koristiti zaposlenici u svim javnim službama za zapošljavanje na području BiH.