Poziv za volontiranje u programima Agora centra

Volontiranjem se razvijanju različite kompetencije neovisno o dobi volontera, poput iskustva, novih znanja i vještina, osjećaja korisnosti, novih prijateljstava, poznanstava, kontakata, ličnog rasta, preporuka pri zapošljavanju, prilika za „popravljanje“ stvari koje ne funkcionišu u našoj lokalnoj zajednici i šire.

Ali zašto volontirati baš u Agora centru?

Zato što volontiranje u Agori doprinosi boljoj zapošljivosti mladih osoba. Evaluacija našeg programa pokazala je da znanja, vještine i iskustvo koje mladi stiču kroz naše edukacije, mentorstvo i praktičan rad čine naše volontere atraktivnijim kod poslodavaca. Pokazuje to i činjenica da je u proteklih par godina od 30 volontera koji su imali dugoročni volotnterski angažman (tri i više mjeseci) u edukativnom programu, njih 20 pronašlo neki vid zaposlenja u roku do godine dana.

Ukoliko želite postati dijelom volonterskog tima u kojem možete steći nova iskustva, znanja, razviti komunikacijske i organizacijske sposobnosti, proširiti socijalnu mrežu, te naučiti kako na zanimljiv i inovativan način prenijeti znanje, ovo je prilika za vas! UG Agora poziva sve one koji žele doprinositi razvoju neformalnog obrazovanja i istovremeno unaprjeđivati vlastita znanja i vještine, da se prijave na otvoreni poziv za volontiranje u Agora centru.

Trenutno imamo upraženjene sljedeće volonterske pozicije:

– voditelji/ice kursa njemačkog jezika za djecu i mlade
– voditelji/ice kursa engleskog jezika za djecu i mlade
– voditelji/ice kursa španskog jezika za djecu i mlade
– voditelji/ice kursa sviranja gitare za djecu i mlade
– voditelji/ice kursa sviranja klavijatura za djecu i mlade.

Prijaviti se možete popunjavanjem OBRASCA ZA PRIJAVE. Rok za prijave je 28. januar 2019. godine. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 035 312 930 ili na mail agora@agoracentar.org.

Mi ćemo se potruditi da članovima volonterskog tima ponudimo brojne mogućnosti, kao što su:

– sticanje iskustva u radu u društveno-edukativnom centru
– sticanje radnog iskustva kroz dugoročno volontiranje u struci u skladu sa Zakonom o volontiranju FBiH
– mogućnost sticanja novih znanja i vještina kroz vlastito iskustvo, voditeljsku poziciju, te učešće na edukacijama za volontere
– mogućnost produžavanja volonterskog ugovora u skladu sa postignutim rezultatima, motivacijom volontera i potrebama Agora centra
– mentorstvo i individualno praćenje u profesionalnom razvoju
– sticanje mogućnosti za dobivanje preporuka u daljnjem životu i radu
– mogućnost profesionalnog/plaćenog angažmana po završetku volontiranja

Postanite dijelom kvalitetnog i kreativnog mladog tima!