POZITIVNE PRAKSE DRUGIH SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE: JU Služba za zapošljavanje ZDK i Federalni zavod za zapošljavanje potpisali ugovor o formiranju Fizijatrije u Maglaju

JU Služba za zapošljavanje ZDK i Federalni zavod za zapošljavanje u četvrtak, 10.11.2016. godine su potpisali Sporazum o realizaciji Projekta „ Formiranje regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju“.

Na zajedničku inicijativu Službe za zapošljavanje ZDK, Saveza civilnih žrtava rata ZDK i JU Dom zdravlja Maglaj izrađen je Projekt „ Formiranje regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju”. Potpisom Sporazuma Služba je putem Federalnog zavoda za zapošljavanje osigurala financijska stredstva u iznosu od 27.207,84 KM za jednogodišnju bruto plaću za dva buduća fizijatra koja će raditi u Domu zdravlja Maglaj.

„Ovo je samo početak formiranja fizijatrije u Maglaju koja bi u narednom periodu trebala prerasti u Regionalni centar za fizijatriju ne samo za civilne žrtve rata, već i sve druge osobe sa invaliditetom sa područja Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešanja, Doboj Juga i Usore“, naglasio je Marinko Kelavić, voditelj Projekta.

Prema Projektu, uskoro slijedi i potpis novog ugovora Službe sa Domom zdravlja Maglaj kojim će biti definisani međusobni odnosi u vezi finansiranja prijema novih uposlenika Centra za fizijatriju.

„Projekt Formiranja regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju je treći kojeg smo u protekla tri mjeseca odobrili Službi za zapošljavanje ZDK i još jedan pokazatelj kako se zajedničkom koordinacijom mogu rješavati vrlo bitni problemi na području Zeničko-dobojskog Kantona“, izjavila je Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Ukupna vrijednost Projekta je oko 50.000 KM, a uz učešće FZZZ svoj doprinos dat će i Dom zdravlja Maglaj, kao i Ministarstvo zdravstva ZDK.