Otvoren rekonstruisani Biro Kalesija: Nove prostorije za brže i efikasnije pružanje usluga

JU Služba za zapošljavanje TK u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) i kompanijom GOPA uz podršku Vlade Švicarske, svečano je otvorila rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Kalesiji, na adresi Žrtava genocida u Srebrenici bb.

Cilj rekonstrukcije je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će ovaj Biro provoditi u narednom periodu. Sada ovdje može u potpunosti zaživjeti primjena metoda koje podrazumijevaju rad na razdvajanju administrativnih poslova, te savjetovanja nezaposlenih i poslodavaca, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga.

Treba reći da su zaposlenici Biroa, ranije radili u manjim i oskudnijim prostorijama, nego je to slučaj danas. Također je sada prilaz objektu prilagođen osobama sa invaliditetom.

Ovo je peti rekonstruisani biro Službe za zapošljavanje TK, a u planu su i rekonstrukcije drugih objekata u narednom periodu. Pored rekonstrukcija objekata, uposlenici biroa prolaze različite faze edukacije, a sve kako bi bili što pristupačniji korisnicima, odnosno nezaposlenim osobama.

”Zadovoljstvo nam je što imamo priliku biti danas ovdje i otvoriti rekonstruisani Biro. U Birou Kalesija također krećemo sa novim metodama rada. Želja nam je da ostvarimo što bolje odnose i komunikaciju sa poslodavcima i nezaposlenim osobama sa ovog područja, dok u narednom periodu nastavljamo rekonstrukcije objekata u ostalim općinama”, kazao je direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović.

Direktor GOPA-e i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih YEP dr. Ranko Markuš kazao je u svom govoru da je uvijek lijepo kad neka vizija i cilj koji se zacrta bude realizovan, poput ovog otvaranja Biroa u Kalesiji.

”Ljudima koji rade ovdje vraćamo dostojanstvo, jer sada imaju daleko bolje uslove za rad. Radimo korak po korak. Nezaposlena osoba koje uđe u ovaj Biro također sada dobija kvalitetnije usluge. Do sada smo radili rekonstrukcije u Tuzli, Gradačcu, Banovićima, Kladnju i evo sada u Kalesiji. Naravno da će se te rekonstrukcije nastaviti”, istakao je ovom prilikom Markuš.

Prisutnima su se pored direktora Službe i direktora GOPA-e, obratili načelnik Općine Kalesija Sead Džafić i predsjedavajući Skupštine TK Senad Alić, koji su također izrazili zadovoljstvo što je ovaj objekat rekonstruisan, te što je na raspolaganju nezaposlenim osobama i poslodavcima.

Svečanom otvaranju Biroa za zapošljavanje u Kalesiji pored predstavnika Službe za zapošljavanje TK, GOPA-e, predstavnika Općine Kalesija i Skupštine TK prisustvovali su brojni gosti.