Održane napredne obuke za savjetodavce

U prostorijama Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona prethodnih dana realizovane su napredne odnosno specijalističke obuke za savjetodavce naše Službe, ali i savjetodavce Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – Filijala Doboj.

Obuka je bazirana na intenzivnoj agendi koja obrađuje teme potreba nezaposlenih i individualnih planova zapošljavanja, te je realizovana kroz rad sa dvije grupe.

Kroz obuku koja je održana u utorak prošlo je 11 savjetodavaca iz Službe za zapošljavanje TK i Zavoda za zapošljavanje RS, dok je obuci u srijedu prisustvovalo 15 savjetodavaca Službe za zapošljavanje TK. Nakon obuka pristupa se kratkom testiranju koje za cilj ima valorizaciju ali i provjeru stečenog znanja.

Podsjećamo, nakon što je ranije provedena TNA te su usvojeni godišnji Planovi obuka u saradnji sa javnim službama za zapošljavanje kojima su definirani moduli za prioritetne teme u odnosu na unapređenje ljudskih kapaciteta, Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske trenutno provodi obuke savjetodavca o temi ”Identifikacija potreba nezaposlenih i Individualni planovi zapošljavanja”.

Ova obuka ujedno je i zaključna obuka za ovaj ciklus odnosno za prethodno definisane teme, te će uključujući i posljednju grupu savjetodavaca njih ukupno 120, iz svih službi odnosno zavoda za zapošljavanje u BiH proći temu identifikacije potreba nezaposlenih i individualnih planova.

(Izvor: yep.ba)