Održana obuka za administratore web platformi javnih službi za zapošljavanje

Predstavnici Projekta zapošljavanja mladih YEP, u ponedjeljak 16.4.2019. godine, održali su radionicu za web administratore javnih službi za zapošljavanje Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona.

Služba za zapošljavanje TK u suradnji sa YEP-om, a u okviru reformskog procesa, kreirala je i koristi novu web platformu od 2016. godine. Platforma je izradjena prema potrebama korisnika Službe i kroz dosadašnji rad primijetan je porast broja korisnika i nezaposlenih lica koji traže zaposlenje, ali i poslodavaca koji potražuju radnu snagu putem web-a. U prilog ovome govori i podatak sa Google Analytics stranice da je samo u periodu od mjesec dana, od 15. marta do 15. aprila 2019. godine, web stranicu Službe za zapošljavanje TK posjetilo preko 23700 korisnika, a da je u toku 2018. godine na web-u objavljeno preko 800 oglasa za preko 3500 radnih pozicija.

Inače, Služba za zapošljavanje TK jedna je od prvih službi za zapošljavanje u BiH koja je u okviru reforme implementirala novu web platformu. Projekat zapošljavanja mladih YEP i Služba TK su osmislili izgled stranice koji će služiti kao primjer i biti unificiran za sve javne službe za zapošljavanje koje prolaze kroz reformski proces.