Obavještenje za poslodavce u TK: Anketiranje u okviru projekta ”Analiza potreba tržišta rada u FBiH”

U periodu od 5. do 26. marta 2018. godine radnici općinskih biroa Službe za zapošljavanje TK izvršit će anketiranje poslodavaca iz TK koji su u 2017. godini prvenstveno bili korisnici sredstava sufinansiranja zapošljavanja po određenim programima/mjerama.

Anketiranje poslodavaca u 2018. godini se provodi u skladu sa Programom rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu i Projektom ”Analiza potreba tržišta rada u Federaciji Bosne i Hercegovine 2018/2019. godine” i Programom rada JU Služba za zapošljavanje TK za 2018. godinu. Uzorak anketiranja je 150 poslodavaca u TK.

Radnici općinskih biroa će u navedenom periodu kontaktirati poslodavce i izvršiti anketiranje, a ovom prilikom mole se poslodavci za saradnju, kako bi se ovaj proces proveo do kraja, na zadovoljstvo svih. Anketiranje će doprinijeti tome da sam projekat bude što učinkovitiji, a provedba programa zapošljavanja što kvalitetnija u narednom periodu.

Poslodavci će na ovaj način pokazati zainteresovanost za korištenje sredstava u okviru programa sufinansiranja zapošljavanja u budućnosti (podsticaja), stoga se adekvatnom popunom anketnih listića ostvaruje obostrana korist.