Obavijest za poslodavce i nezaposlene: Ponovo aktivirane mjere sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja – Start up – Druga prilika i Služba u saradnji s poslodavcima

Prema zahtjevu Službe za zapošljavanje TK Federalni zavod za zapošljavanje proveo je promjene u budžetima mjera Start up – Druga prilika i Služba u saradnji s poslodavcima, a u okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja 2020.

S tim u vezi, svi zainteresovani kandidati mogu aplicirati na navedene mjere. Obrasci za prijavu DP i SP, kao i tekstovi Programa sufinansiranja nalaze se na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje. Linkovi sa opisom mjera i prijavnim obrascima su u nastavku:

Samozapošljavanje Start up 2020 – Druga prilika (Obrazac DP)

Zapošljavanje 2020 – Služba u suradnji sa poslodavcima (Obrazac SP)

Zainteresovani kandidati sve dodatne informacije mogu dobiti u općinskim biroima za zapošljavanje, a mjere ostaju aktivne do utroška sredstava.

NAPOMENA:

16.11.2020. godine – Služba je zaprimila dovoljan broj zahtjeva po raspoloživim sredstvima za mjeru “Služba u saradnji s poslodavcima 2020”, te se obustavlja dalji prijem zahtjeva za navedenu mjeru.