Mobilna aplikacija YEP Job Club finalista za Evropsku nagradu mladih 2018

Mobilna aplikacija Projekta zapošljavanja mladih (YEP) nominovana je za Evropsku nagradu mladih (European youth award 2018 – EYA 2018).

Od preko 50 nominovanih projekata kroz 9 kategorija, aplikacija “JobClub” tokom augusta izabrana je među 10 najboljih u kategoriji “Managing Life”, zajedno sa projektima iz Italije, Njemačke, Bugarske, Rumunije, Austrije, Španije i Portugala.

Na preliminarnoj listi odabranih, u kategoriji “Managing Life” našlo se 11 projekata. Prije nekoliko dana je objavljeno kako je “JobClub” aplikacija dospjela među finaliste ovogodišnjeg izbora.

Lista finalista dostupna je na stranici https://eu-youthaward.org dok će finalni krug, u kome će biti ozvaničeni i pobjednici, biti održan u Prištini, od 15. do 18. septembra. Internacionalni žiri Evropske nagrade mladih traži i nagrađuje najkreativnije digitalne projekte (npr. web stranice, aplikacije, nosive uređaje, pametne predmete ili digitalne instalacije). Projekti se nominuju u 8 kategorija koje obuhvataju oblasti poput finansijske pismenosti, informatičkih vještina i održive energije, te na taj način direktno nude rješenja na neka od gorućih pitanja Evrope.

Evropska nagrada se održava pod patronatom Vijeća Evrope, Evropskog Parlamenta, Privredne komore Austrije, mnogobrojnih ministarstva i preduzeća iz cijelog svijeta. Takođe, u proces su uključeni i UN za industrijski razvoj te UNESCO.

(yep.ba)