Klubovi za traženje posla dobili priznanja za uspješan rad

Voditelji Klubova za traženje posla iz Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona boravili su u Međugorju na planskom sastanku voditelja Klubova za traženje posla BiH. Sastanak je održan u periodo od 08. do 09. decembra 2016. godine.

Teme o kojima je govoreno na sastanku bile su predstavljanje aktivnosti Kluba u 2016. godini i plan rada za 2017. godinu. Bilo je riječi i o korištenju modernih alata za profilisanje kandidata, ali i o ključnim problemima sa kojima se voditelji susreću u svakodnevnom radu.

Pored radnog sastanka, predstavnici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švicarske koji su i organizatori sastanka, dodijelili su priznanja za najbolje rezultate postignute u Klub za traženje posla u 2016. godini. Služba za zapošljavanje TK, ovom prilikom dobila je priznanje za dva Kluba za traženje posla koja su se našla na drugom i trećem mjestu u BiH na rang listi. Priznanje za drugo mjesto pripalo je Klubu za traženje posla Kalesija, dok se na trećem mjestu našao Klub za traženje posla Tuzla.

Pored planskog sastanka za voditelje Klubova i svečane dodjele priznanja, održana je i edukacija novih voditelja koji će početi realizovati aktivnosti iz Kluba za traženje posla u općinskim biroima za zapošljavanje u kojima do sada nije postojao Klub. Tom prilikom su i zaposlenici Službe za zapošljavanje TK prošli obuku za rad u Klubovima koji će biti pokrenuti u 2017. godini u općinskim biroima za zapošljavanje Gradačac, Gračanica, Banovići i Srebrenik.