JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla svečano otvorila rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Gradačcu

Tuzla, 13.07.2016. godine
By: Amela Zahirović

Prije mjesec dana završena je prilagodba infrastrukture Biroa za zapošljavanje Gradačac novom modelu rada i reorganizaciji poslova u birou u skladu sa elementima “Reformskog paketa”. Tim povodom danas je JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona organizovala i svečano otvaranje.

„Reorganizacija poslova u Birou Gradačac samo je početak promjena koje Služba planira sprovesti u narednom periodu. Pored brojnih prednosti koje reforma pruža najznačajnija je povećanje broja zaposlenih“, istakao je Senad Muhamedbegović, direktor Službe za zapošljavanje TK.

„Krajnji cilj reforme je bolje i kvalitetnije usluge za građane, a njeno provođenje najvećim dijelom ovisi od uposlenika u birou i primjenom novih modula u radu“, naglasio je David Kramer, zamjenik direktora za saradnju pri Ambasadi Švajcarske u BiH.

Prisutnima se obratio i Premijer Kantona Bego Gutić koji je iskazao veliku zahvalnost Vladi Švajcarske na dosadašnjoj podršci. „Vlada Švajcarske je jedan od najvažnijih donatora u BiH. Pored saradnje na unapređenju rada Službe za zapošljavanje TK u Gradačcu implementirani su i drugi projekti koji imaju za cilj unapređenje kvalitete života građana u ovoj lokalnoj zajednici. Očekivanja od reforme Službe su da konačno dođe do razdvajanja evidencije na one koji zaista traže zaposlenje od onih koji su na prijavljeni samo zbog ostvarivanja raznih prava, kako bi se došlo do tačnog broja nezaposlenih u Kantonu Tuzla“, navodi Premijer, Bego Gutić.

Otvaranju Biroa Gradačac prisustvovali su Premijer TK, Bego Gutić, zamjenik direktora za saradnju Ambasade Švicarske u BiH, David Kramer, rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih – YEP, Ranko Markuš, te drugi brojni zvaničnici i predstavnici institucija i organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, kao i brojni poslodavci.

Reformu Službe podržavaju Vlada Švicarske i Projekat zapošljavanja mladih – YEP