Dobijene informacije iskoristiti u radu:Predstavnici Biroa Živinice posjetili Centar za biznis

Predstavnici Biroa Živinice održali su krajem prošle sedmice sastanak sa predstavnicima Centra za biznis Živinice, koji djeluje u sklopu gradske administracije ovog grada, gdje su razgovarali o brojnim aktivnostima koje pruža ovaj centar.

Na sastanku, koji je, kako je istaknuto, ocijenjen kao vrlo uspješan i konstruktivan za obje strane, službenici Biroa Živinice dobili su više informacija o načinu funkcionisanja Centra za biznis, njegovoj srvhi, a dobijene informacije u živiničkom birou nastojati će iskoristiti u svom savjetodavnom procesu sa nezaposlenim osobama te time taj proces podići na još veći nivo.

Inače, Centar za biznis je osnovan reorganizacijom Gradske uprave 2018. godine, a s ciljem da se na najlakši i najefikasniji način svim pravnim i fizičkim licima omogući brz pristup i registracija određene djelatnosti te dobivanje svih potrebnih informacija i dokumentacije koja je vezana za pokretanje djelatnosti.

Na osnovu finansijskih sredstava koja su predviđena u budžetu Grada, Centar za biznis raspisuje Javne pozive za dodjeljivanje Start Up sredstava za mlade poduzetnike.

U okviru Centra za biznis djeluje i Poslovni inkubator sa 10-ak improvizovanih kancelarija koje pomažu osobama koje su korisnici Start Up programa da lakše razviju svoje poslovne ideje uz kontinuirani nadzor stručnog osoblja Centra.

Na kraju sastanka je zaključeno da će se naredni, kojem će prisustvovati i gradonačelnik, održati u prostorijama Biroa Živinice, gdje će biti prezentiran novi sistem rada sa nezaposlenim osobama i dogovoriti konkretniji vid saradnje.

 

IMG-5daec1ab0ab76ff9841e2f2f449e183b-V