Klub za traženje posla Lukavac: U 2017. godini 20 novozaposlenih

Klubovi za traženje posla u okviru Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona odnosno pet općinskih biroa jedan su od segmenata rada zaposlenika, te su oni zapravo jedan od načina aktiviranja mladih i uključivanje u proces traženja posla.

Kako je već navedeno, ovakvi klubovi koji se implementiraju u okviru Projekta zapošljavanja mladih YEP postoje u pet biroa Službe za zapošljavanje TK i to u Banovićima, Gradačcu, Kalesiji, Lukavcu i Tuzli. Inače, YEP je uspostavio mrežu klubova u oba entiteta naše zemlje.

Kroz uspješne priče mladih koji su zahvaljujući upravo Klubovima za traženje posla došli do zaposlenja, mogli ste se u prethodnom periodu ukratko upoznati sa radom tih klubovima. U tekstovima koje ćemo objaviti u narednom periodu, predstavit ćemo klubove pojedinačno.

20180227_141426_resized

Klub za traženje posla Lukavac djeluje od marta 2016 godine. Od tada do danas mnogi nezaposleni su došli do zaposlenja.

Klub u Lukavcu u 2017. godini bilježi značajne rezultate, gdje je od ukupno 40 polaznika njih 20 pronašlo zaposlenje.

Savjetovanja u okviru Kluba Lukavac održavaju se svaka dva mjeseca u trajanju od tri sedmice, dva do tri puta sedmično.

Polaznici Kluba usavršavaju pisanje CV-biografije, motivacionog pisma, zatim imaju simulacije razgovora sa poslodavcem, komunikacije sa poslodavcem i dr..

Klub za traženje posla u Lukavcu vodi stručni saradnik/savjetodavac Alma Sadiković. Ona ističe da se zbog obima posla Biroa Lukavac grupe u Klubu sastaju svaka dva mjeseca te da će se u narednom periodu potruditi da savjetovanje za mlade održavaju svakog mjeseca, te da će time postići još značajnije rezultate kao i pomoći još većem broju mladih da dođu do zaposlenja.

20180227_141548_resized