Završena rekonstrukcija i adaptacija novog i većeg poslovnog prostora predviđenog za rad Biroa za zapošljavanje u Gradačcu

Direktor JU Službe za zapošljavanje TK, Fahrudin Mustafić danas je za građane Gradačca otvorio vrata novo uređenog većeg prostora Biroa za zapošljavanje Gradačac.

Cilj obezbjeđivanja novog objekta za rad Biroa za zapošljavanje jeste kvalitetnije i brže pružanje usluga nezaposlenim građanima i poslodavcima. Trenutno Biro za zapošljavanje Gradačac smješten je u, ranije adaptiranom prostoru uz pomoć donatorskih sredstava, veličine 40 m2, te uz mnoga fizičko – prostorna ograničenja radnicima Biroa teže je pružiti kvalitetnu uslugu.

Projekat rekonstrukcije i adaptacije započeo je u toku prošle godine. Novi prostor obuhvata površinu od 120 m2 i posjeduje sve fizičko – tehničke uslove za kvalitetnije pružanje usluga. Napravljen je prema evropskim standardima i finansiran iz vlastitih sredstava u iznosu od 170.000,00 KM.

“Služba za zapošljavanje TK građanima Grada Gradačca poklonila je prelijep poslovni prostor i uljepšala ulicu Ibrahima Kapetanovića u naselju Potok mahala, te doprinijela razvoju Grada kao lokalne zajednice. Inače, prostor prije adaptacije bio je devastiran, kako unutra, tako i vani, zarastao u korov i zatrpan smećem”, naveo je direktor Ustanove, Mustafić.

Radnici biroa za zapošljavanje pružanje usluga u novim prostorijama započet će u narednih nekoliko dana, ali korisnike će blagovremeno obavijestiti.