Svečano otvoren rekonstruisani Biro za zapošljavanje Kladanj

JU Služba za zapošljavanje TK u saradnji sa Vladom Švicarske, Ambasadom Švicarske u BiH i kompanijom GOPA, danas je svečano otvorila rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Kladnju na adresi Kladanjske brigade 1.

Cilj rekonstrukcije je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će ovaj Biro provoditi u narednom periodu. Nove metode podrazumijevaju rad na razdvajanju administrativnih poslova i savjetovanja nezaposlenih i poslodavaca, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga.

Nezaposlenim osobama bit će olakšano prilikom dolaska i prijave na evidenciju ili redovnog javljanja. Sam prilaz objektu prilagođen je osobama sa invaliditetom.

Ovo je četvrti rekonstruisani biro Službe za zapošljavanje TK, a u planu su i rekonstrukcije drugih objekata u narednom periodu. Osim što se vrše rekonstrukcije objekata i uposlenici ovih biroa prolaze različite faze edukacije, a sve kako bi bili što pristupačniji krajnjim korisnicima, odnosno nezaposlenim osobama.

”Zadovoljstvo nam je što smo rekonstruisali Biro Kladanj i što danas imamo priliku da otvorimo ove prostorije. Novi model rada od danas je dostupan nezaposlenim osobama i poslodavcima u općini Kladanj. U narednom periodu planirane su rekonstrukcije drugih objekata u ostalim općinama”, kazao je direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović.

Prisutnima su se pored direktora Službe, obratili direktor GOPA-e i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) dr. Ranko Markuš i načelnik Općine Kladanj koji su također izrazili zadovoljstvo što je ovaj objekat rekonstruisan i što je na raspolaganju nezaposlenim osobama i poslodavcima, te što je općina Kladanj dobila takav općinski biro.

Svečanom otvaranju Biroa za zapošljavanje u Kladnju pored predstavnika Službe za zapošljavanje TK, GOPA-e, načelnika Općine Kladanj, prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Kladanj i drugi gosti.