Prvi dan javljanja na evidenciju nezaposlenih protiče bez poteškoća

Prvi dan javljanja na evidenciju nezaposlenih u Službi za zapošljavanje TK, nakon 3 mjeseca pauze za vrijeme pandemije, protiče bez poteškoća.

Od danas je otvoren rok za prijavu korisnika zdravstvenog osiguranja i osoba koje ne ostvaruju prava preko Službe, to jeste onih korisnika koji se na evidenciju javljaju svakih 45 i 120 dana. Rok za prijavu ostaje otvoren 45 dana, to jeste do kraja jula 2020. godine.

„U ime Službe apelujemo građanima da ne brinu za svoja prava, da niko neće biti odjavljen sa evidencije i da imaju vremena svi mjesec i po dana da dođu i izvrše prijavu. Mi smo uključili sve naše ljudske resurse kako bi se sva javljanja obavila u što kraćem roku i bez mnogo čekanja. Iako, u prvom momentu gužve su bile velike, ali sve se odvija jako brzo i već u 11 sati u najvećem birou za zapošljavanje u Kantonu, u Birou Tuzla nije bilo gužve, a prijavljeno je 1020 osoba za prva 3 sata radnog dana“, navela je direktorica Službe za zapošljavanje TK, Edina Isakovć.

Takođe, redovna javljanja za korisnike novčane naknade, to jeste za osobe koje se Službi javljaju svakih 30 dana odvijalo se u periodu od 26. maja do danas i proteklo je bez problema.

Sve osobe koje budu dolazile zbog redovnog javljanja dužne su da poštuju higijensko – epidemiološke mjere zaštite Kriznog štaba Ministarstva zdravlja TK, to jeste nose zaštitnu masku, dezinfikuju ruke na ulazu u šalter salu i održavaju distancu među korisnicima.