Nova web stranica JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla

JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona danas je uspostavila novu web platformu sa poboljšanim kvalitetom pružanja usluga nezaposlenim licima i poslodavcima.

Novom platformom unaprijeđena je ponuda sadržaja oglasa, obavijesti, vijesti, brošura, pregleda stanja na tržištu rada, te praktičnih primjera za pomoć pri traženju zaposlenja.

Cilj je uspostaviti što bolju komunikaciju sa nezaposlenim licima i poslodavcima, te predstaviti veliki broj usluga koje Služba pruža, a sa kojima neki od korisnika nisu upoznati.

Pokretanje usavršavanja web portal Službe je još jedna od aktivnosti u reformskom procesu koji je Služba za zapošljavanje TK pokrenula u septembru 2015. godine uz finansijsku i stručnu podršku Vlade Švicarske i Projekta zapošljavanja mladih – YEP.

U proteklih, nešto više od godinu dana zajedničkim zalaganjem Vlada Švicarske, Projekat zapošljavanja mladih i Služba za zapošljavanje TK uradili su dugi niz aktivnosti na poboljšanju pružanja usluga nezaposlenim i poslodavcima, a najvažnije prema riječima direktora Javne Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Senada Muhamedbegovića su:

  • Rekonstruisani su biroi za zapošljavanje Gradačac i Banovići, dok je Biro Tuzla u završnoj fazi rekonstrukcije;
  • Izrađeno je Uputstvo za rad prema savremenim metodama;
  • U nekoliko općinskih biroa odvojeno je pružanje administrativnih od savjetodavnih usluga;
  • Urađena edukacija zaposjenika;
  • Unaprijeđen sistem pružanja profesionalnog informisanja i orijentacije za učenike osnovnih i srednjih škola i
  • Uspostavljena nova web platforma.

Redizajnirana web stranica Službe za zapošljavanje TK, sa ponudom velikog broja mogućnosti za nezaposlena lica i poslodavce nalazi se na slijedećem linku: www.szztk.ba.