Investicijska fondacija IMPAKT nastavlja realizaciju aktivnosti za učešće u inkubator poslovnih ideja

Investicijska fondacija Impakt u saradnji sa lokalnim zajednicama, kantonima i službama za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini trenutno realizuje drugi, takozvani “jesenji ciklus” IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Program inkubatora poslovnih ideja namijenjen je osobama između 18 i 35 godina starosti, a koje želie ojačati vlastite poduzetničke vještine. U koliko nisu sigurni u izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje kroz program će moći provjeriti da li su na dobrom putu. Takođe, Program omogućava i finansijsku podršku, kao i druge vidove podrške kroz savjetovanja i edukacije, ali i mogućnost širenja mreže kontakata povezujući se sa drugim poduzetnicima.

Inače, Fondacija IMPAKT i Projekat zapošljavanja mladih (YEP) su u periodu od 2018. do 2021. godine, a u saradnji sa 55 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH, realizovali IMPAKT inkubator poslovnih ideja, u kojem je podržano osnivanje i unapređenje preko 300 novih poslovnih poduhvata širom Bosne i Hercegovine.

Trenutno, na području Tuzlanskog kantona otvoreno je nekoliko javnih poziva za uključenje u inkubator i to na području općina:

  1. KLADANJ
  2. GRAČANICA
  3. LUKAVAC
  4. KALESIJA

Pored navedenih javnih poziva u toku su i prijave za ciklus webinara iz oblasti prava za poduzetnike o čemu detaljnije možete pročitati na linku ispod:

WEBINAR