Članovi Kluba za traženje posla Živinice u posjeti poslodavcu

Tuzla, 12.11.2015. godine
By: Amela Zahirović

Članovi Kluba za traženje posla Živinice, sa voditeljem kluba i stručnim saradnikom Biroa za zapošljavanje Živinice, Amelom Zahirović danas su posjetili jednu od uspješnih firmi Vega – mix d.o.o. Živinice.

Cilj posjete bio je da se mladim nezaposlenim, bez ranijeg radnog iskustva, približi dio radne atmosfere, kako bi znali šta ih očekuje „sutra“ na budućem radnom mjestu. Vlasnik i direktor firme Ćazim Omić i nekoliko uposlenika Vega – mixa srdačno su dočekali grupu iz Kluba, te im odgovorili na važna pitanja koja inače „muče“ mlade nezaposlene. Na slična pitanja nisu mogli dobiti odgovor od njihovog voditelja. U klubu su pripremljeni da najbolje napišu biografiju i propratno pismo, gdje i na koji način da traže posao, kako da se najbolje predstave budućem poslodavcu, te kako da se ponašaju na intervjuu. O tome kako jedan poslodavac bira buduće uposlenike, šta je presudno kod odluke i šta očekuje od svojih uposlenih saznali su danas od direktora Ćazima Omića i šefa službe za finansije Vega – mix-a, Samre Omić Zoletić.

Vega – mix d.o.o. je jedan od proizvodjača brendiranog začina Vegamix, pored toga jedan su od istaknutih zastupnika u prodaji soli Solane d.d. Tuzla. Ovih dana otvaraju i hotel sa 5 zvjezdica za koji je prijem radnika u toku. Članovi Kluba za traženje posla pored korisne i ugodne posjete imali su priliku i da ostave svoje prijave za neku od traženih radnih pozicija.

Direktor ove uspješne kompanije jedan je od zagovornika cjeloživotnog učenja, osoba koja već 16 godina neprekidno ulaže ne samo u materijalne, već i u ljudske resurse i pažljivo brine o potrebama svojih radnika, takođe jedan je od rijetkih biznismena našeg kantona koji je srdačno dočekao molbu voditelja kluba za današnju posjetu. Sudeći prema zadovoljnim licima članova kluba posjeta je bila uspiješna, a imala je i veliki značaj i za klub. „Inače, proteklih nekoliko mjeseci Klub je imao tehničkih poteškoća u radu zbog nedostatka prostora i opreme jer je u toku reorganizacija u Službi. Ali problem je uspješno riješen na način se se postigao dogovor sa Crvenim križem Opštine Živinice koji su nam ustupili salu za radionice. Iako nemamo sva potrebna sredstva za rad, uz dobru saradnju i organizaciju sve je moguće.“ – istakla je Amela Zahirović, voditelj kluba i stručni saradnik u Birou za zapošljavanje Živinice.