Ambasadorica Švicarske u BiH sutra u posjeti Službi za zapošljavanje TK

Ambasadorica Švicarske u BiH, Andrea Rauber Saxer i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih – YEP će u utorak, 31.01.2017. godine posjetiti Službu za zapošljavanje.

Švicarska Vlada finansira tri projekta koji su usmjereni na zapošljavanje mladih u BiH. Jedan od tih projekata je i Projekat zapošljavanja mladih – YEP koji surađuje sa Službom za zapošljavanje TK duže od pet godina. U tom period uz podršku Vlade Švicarske u nekoliko općinskih biroa na prostoru Tuzlanskog kantona formirani su klubovi za traženje posla za pomoć mladim nezaposlenim.

Cilj posjete je obilazak Kluba za traženje posla Tuzla kako bi se ambasadorica Rauber Saxer upoznala s funkcionisanjem Kluba, efektima rada i pomoći mladima prilikom traženja zaposlenja. Osim obilaska Kluba i susreta sa mladim nezaposlenim u Klubu, ambasadorica i predstavnici Projekta zapošljavanja mladih će provesti i neko vrijeme u Birou za zapošljavanje Tuzla, te razgovarati o uspješnosti realizacije novih metoda u radu, koje podrazumijevaju odvajanje administrativnih od savjetodavnih usluga. Uvođenje novih metoda u radu Službe, kao i pripremu radnika i fizičkog prostora za realizaciju navedenih metoda, takođe profesionalno i finansijski podržava Vlada Švicarske.

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, osim posjete Službi za zapošljavanje TK, ambasadorica Rauber Saxer će posjetiti i Vladu TK, kao i Gradsku upravu Tuzla.

Prijem u Službi za zapošljavanje i izjave za medije predviđen je u 14:00 sati.