Potpisani ugovori o sufinansiranju zapošljavanja doktora medicine

Direktor JU Službe za zapošljavanje TK, Miralem Softić danas je u BKC Tuzla potpisao ugovore sa 11 javnih zdravstvenih ustanova sa područja Kantona, a o sufinansiranju zapošljavanja doktora medicine po Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine 2024.

Pored predstavnika Službe i zdravstvenih ustanova potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravstva TK i Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, takođe, kao nosioci navedenog Programa, te ljekari zaposleni po Programu.

Inače, Poziv po Programu objavljen je početkom aprila tekuće godine, a nakon provedene procedure 71 osoba je zaposlena u 11 javnih zdravstvenih ustanova sa područja TK. Riječ je o UKC-u Tuzla, Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” Gračanica, Zavodu za javno zdravstvo TK i 8 domova zdravlja.

Predstavnici Službe za zapošljavanje, Ministarstva zdravstva TK i Zavoda zdravtvenog osiguranja TK naveli su da je osnovni cilj Programa obezbijediti mladi stručni kadar u javnim zdravstvenim ustanovama zbog samog nedostatka, a sve zbog ukupnog poboljšanja usluga zdravstvenog sistema.

Federalni zavod za zapošljavanje i Služba za zapošljavanje TK u ovu svrhu izdvojili su 2 miliona KM.